Is dit eigenlijk wel
wat ik echt wil?
Ik sta altijd klaar voor anderen
en cijfer mezelf weg
Waarom
kom ik niet in actie?
Zit ik wel op
het juiste spoor?

Dertigers

"We aten chips in de smaken paprika of gewoon. Overzichtelijk en simpel."

De huidige generatie dertigers lijkt het goed voor elkaar te hebben. Ze kunnen alle keuzes maken waar hun ouders zo hard voor gevochten hebben. Waar klagen ze dan over?

Als kind van de jaren '70 had ik het gemakkelijk. We gingen naar het strand in Zandvoort of Scheveningen. We keken naar Nederland 1 of 2. We aten chips in de smaken paprika of gewoon. Overzichtelijk en simpel. Toen kwamen de shopping malls, kabel-televisie, de smartphone en de mogelijkheid om de wereld te bereizen. En dat bracht... onrust!

"Het lijkt alsof we leven in een maakbare wereld."

Toch ontstaat juist nu het besef dat het leven niet ten volle geleefd wordt. Alle inspanningen ten spijt wordt er vaak een bepaalde leegte ervaren. En spijt over keuzes die wel of juist niet gemaakt zijn. Het lijkt alsof we leven in een maakbare wereld. Sociale media versterken dit beeld. Op Facebook zie je leeftijdsgenoten die een indrukwekkende baan, een bruiloft, een wereldreis, hippe feesten en vrijwilligerswerk in een perfecte balans aan elkaar rijgen. Je vraagt af of je zelf wel zo tevreden bent. Op zoek naar je perfecte leven ga je nog harder werken. Of je blijft steken in gedachten terwijl het leven langs je heen raast. Wiens leven leid je eigenlijk?

"Je leert flexibeler om te gaan met verrassingen."

In een coachtraject bij Nu ik nog ga je aan de slag om te ontdekken waar het jou werkelijk om gaat. We gebruiken onder andere Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze methodiek combineert oosterse denkwijzen met de meest recente inzichten uit de gedragswetenschappen. Je leert flexibeler om te gaan met de verrassingen die het leven voor je in petto heeft. Hiermee krijg je ruimte die je in staat stelt richting te geven aan een waardevol leven. Zo kunnen we samen voorkomen dat je drukke leven tot een burn-out of zelfs depressie leidt. Je bent meer dan welkom voor in intakegesprek in mijn praktijk in Roermond, waarin we samen het aantal sessies en de invulling van het programma kunnen bepalen.

Meer info

Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend intakegesprek.

Neem contact op